A magyar televíziózás egyik legnagyobb élő alakja az Origónak adott interjújában beszélt a köztévétől való távozásának okairól. Mint mondja, a Maradj talpon! című vetélkedő stábjának megváltoztatása is közrejátszott abban, hogy meghozza ezt a döntést.

Több olyan döntés is született az elmúlt két évben az MTVA-ban, amit szakmaiatlannak tartott, de sokáig igyekezett csak a maga dolgaira koncentrálni – mondta Gundel Takács Gábor köztévétől való távozásának hátteréről. De egy idő után végig kellett gondolnia, adhatja-e a nevét mindehhez, mert ha ott marad, azzal gyakorlatilag legitimizálja mások döntéseit. Idén januárban pedig több olyan dolog is történt, amit méltatlannak érzett.

– Kértem, hogy a cég tegyen meg minden tőle telhetőt azért, hogy a hitelességem helyreálljon – mondta Gundel Takács. A főnökeinek azt mondta, a maga részéről csak azt a megoldást tudja erre, ha felmond.

– Meghallgattak, majd végül ebben maradtunk. Felmondtam. A főnökeim csodálkoztak, nem hitték el, hogy ezért mondok fel. De nem éreztem, hogy olyan igazán meg akarnák oldani a helyzetet. Talán nekik is könnyebb egy olyan pali nélkül, akinek véleménye van – közölte.

A Maradj talpon! című vetélkedővel kapcsolatban korábban kétszer volt arra jelzés, hogy a stáb összetételét meg szeretnék változtatni, de Gundel Takács szerint mind a kétszer meg tudta győzni a döntéshozókat arról, hogy ez miért nem jó ötlet.

– Harmadszor már nem. Született egy döntés, hogy cserék lesznek a stábban – már nem érdekelte őket, mit gondolok – tette hozzá. Szerinte egyébként nem lett jobb a műsor az új stábbal, mert a szakmai problémákra nem a stábváltás volt a megoldás.

Arra a kérdésre, hogy vetélkedőtől megválva nem maradt volna-e sportriporter a közmédia sportcsatornáján, az M4-en, a következőt válaszolta: – De igen, sőt, ezt fel is ajánlották nekem. Ezzel csak az lett volna a baj, hogy ha átülök egy másik műsorvezetői székbe, azzal a problémát nem oldom meg, hiszen a nevemet továbbra is ugyanahhoz a vezetéshez és céghez adom.

– Nekem nem egyes műsorokkal volt bajom, hanem azzal a rendszerrel, amiben a mai magyar közmédia működik – tette hozzá Gundel Takács, aki úgy érzi, szabadúszóként folytatná pályafutását.