Ahogy várható volt, a Szerb Haladó Párt főbizottsága pénteken ellenszavazat nélkül Aleksandar Vučić jelenlegi miniszterelnök elnökjelöltségét támogatta. Hírügynökségi beszámolók szerint miután a miniszterelnök elfogadta a jelölést, kijelentette, nem fél a megmérettetéstől, akkor sem ha „sokan a fejét akarták”.

Vučić üzent az ellenfeleinek is, mondván: „Nem adom nekik Szerbiát, semmivel sem érdemelték meg”.

– Én magától a félelemtől sem félek, nem félek a pénzüktől, a millióiktól, amit már elköltöttek, mi egy dinárt sem, nem félek az idegen szövetségeseiktől. Attól félek, nehogy legyőzzék Szerbiát, nehogy megalázzák azt – mondta.

Az üléstől a közvélemény egy része azt várta, hogy valamelyest tisztábban lásson a Vučić és Tomislav Nikolić közötti párharcban, de Vučić nem sokat foglalkozott a jelenlegi köztársasági elnökkel.

– Különbség van köztünk és közöttük, ezt gondolom Nikolić is érti –jelentette ki, majd megismételte, hogy bármikor kész együttműködni Nikolićtyal, tiszteletben tartva a jogát ahhoz, hogy „azt csináljon, amit akar”. – A többi már nem rajtam múlik – mondta az SZHP köztársasági elnökjeljelöltje.

(Fotó: Tanjug)