A Ne da(vi)mo Beograd elnevezésű polgári kezdeményezés szervezésében szerdán délután Belgrád város képviselő-testülete előtt több ezren gyűltek össze. A tiltakozók követelték Siniša Mali belgrádi polgármester menesztését, amiért kilenc hónap elteltével sem derült fény a Savamala negyedben történt rombolás elkövetőinek kilétére.

Andrija Stojanović a kezdeményezés aktivistája a megmozdulás kezdetén a Betának azt mondta, Siniša Mali nem maradhat Belgrád polgármestere, illetve közölte, hogy az ügyészséghez intéznek felszólítást, mert a polgárok többé nem fogják eltűrni a köztisztséggel való visszaéléseket és az olyan bűnügyi cselekedeteket, amelyeket egy év alatt sem derítenek fel.

Vesna Rakić Vodinelić jogászprofesszor felszólította az intézményeket, hogy végezzék a munkájukat és vegyék figyelembe Siniša Mali polgármester volt felesége által a KRIK portálnak adott interjút, amely szerint a város első embere dicsekedett azzal, hogy ő szervezte a rombolást.

A tiltakozók számos miniszter, de maga Aleksandar Vučić lemondását is követelték, az utóbbiét azért, mert a belgrádi állami tévének adott kedd esti interjújában azt mondta, az egész ügyben csak annyi mulasztás történt, hogy a rombolást nem nappal, hanem éjjel végezték.

Dobrica Veselinović a Ne da(vi)mo Beograd képviselője elmondta, a tiltakozás már túlnőtt a romboláson, ugyanis a társadalomban olyan problémák vannak, amelyek komolyabb változásokat követelnek. Jovana Gligorijević a Vreme újságírója arról beszélt, hogy az országos sugárzású tévécsatornák közül egyetlen sem közölte a belgrádi polgármester feleségének nyilatkozatát.

A városi parlament előtt több ezer ember gyűlt össze, a plató teljesen megtelt, többen is Mali leváltását követelő transzparenseket vittek, jelen voltak a rendőrség, a hadsereg és a pedagógusok szakszervezeteinek képviselői, valamint sok újvidéki és niši polgár is.

A beszédek után a tömeg egy sétára indult, amelynek során útba ejtették az ügyészség és a bíróság épületét is.