Szerdán és csütörtökön Szerbia államiságának napját ünnepli az ország, ami két munkaszüneti napot jelent, illetve azt, hogy a szerbiai lakosság jelentős része azzal ünnepel, hogy átruccan Magyarországra.

Ennek eredményeképp pedig a határátkelőhelyeken több órát kell várni az országból történő kilépés esetén. A police.hu határinfója szerint Királyhalomnál, valamint Horgosnál mindkét átkelőhelyen egyórás a várakozás. A határfigyelő Facebook-csoportok ettől jóval nagyobb torlódásokról adnak hírt.

(Fotó: Határfigyelők Facebook-csoport)

Így a Horgos 2 átkelőhelyen az egyik várakozó nem kevesebb, mint 147 autót számolt meg, Királyhalomnál egy bejegyzés szerint „Berta Vilmos bácsiék előtt” van a sor vége, ami azt jelenti, hogy majdnem a teljes utca teli van várakozókkal és a Horgos 1 átkelőn is több órán át kell rostokolni. Általában kakukktojás szokott lenni a gyálai határátkelő, ezúttal azonban ott is hosszú sorban kell várni az országból való kijutásra és Kelebiánál is hosszú a sor. Talán a bajmoki átkelőhely az, ahol érdemes próbálkozni, de ez minden bizonnyal nagy kerülő mindenkinek, hiszen abból az irányból a magyar főváros, Szeged, de Mórahalom is messze van.

Úgyhogy, közhellyel élve csak annyit tudunk tanácsolni: ne induljon el akinek nem feltétlenül szükséges. Jó, tudjuk, az IKEA az fontos.