Saša Janković a Hódság melletti Deronje faluban kezdte meg elnökjelölti kampányát, ahol többek között azt mondta: A becsületes embereknek vissza kell térniük a politikába, mivel ott egyesek teljes térhódítást végeztek, s a politikából erkölcsi fertőt csináltak.

„Miért szégyellnek az emberek a politikában részt venni, miért mondjuk jóindulatúan: mi szükséged volt neked erre… Azért, mert egyesek elfoglalták a politikai teret és a legrosszabb értelemben vett erkölcsi fertőt csináltak belőle, olyat, amelytől az illedelmes emberek megijednek, és azt mondják: ha ebbe belépsz, akkor a létező legmocskosabb sárral hintenek majd be, s bánni fogod, hogy egy nap erre adtad a fejed. Az országunkat erőszakkal elvették tőlünk, nekünk az a feladatunk, hogy visszaszerezzük és emiatt a becsületes embereknek vissza kell térniük a politikába” – mondta Janković, aki pár napja hivatalosan is lemondott a polgári jogvédői posztról, s a következő két hónapban a kampányrendezvényein igyekszik majd meggyőzni az embereket, hogy rá szavazzanak az elnökválasztáson.

Janković a közelgő választással kapcsolatban azt mondta: Ez a szavazás nem élet és halál kérdése kell, hogy legyen, hanem egy lehetőség, hogy egy korrekt politikai térben megvizsgáljuk a politikai ötleteket, s hogy lássuk, mi lenne Szerbiának a legjobb.

Az elnökválasztást egy mérkőzéshez hasonlította, amelyen az egyik félnek mindene megvan, amit el lehetett venni másoktól, a másiknak pedig megkötözték a kezét és a lábát is.

„Ennek ellenére vállaljuk a megmérettetést, s be fogjuk bizonyítani, hogy Szerbia nincs arra ítélve, hogy egy politikai erkölcstelen fertő legyen. Az országban már nem szabad, hogy érvényes legyen az a mondás, hogy az okosabb, a finomabb, a normálisabb és az illedelmes enged. Nem fogunk engedni, ez a mi országunk, nincs másik, nincs tartalék Szerbiánk” – nyilatkozta Janković.

(Fotó: FoNet)