Fogd a számlát, és fuss! Csodálatos mutatványt talált ki nekünk a kormány. Amíg a számlák gyűjtésével, szortírozásával, bélyegnyalással van elfoglalva a család, addig sem jut eszébe, hogy a gyereknek nem tudnak cipőt venni, hogy a villanyt esetleg lekapcsolják, hogy az utcából megint nem lehet kihajtani az autóval a sártól, pedig a kampányban aszfaltot ígértek. No, de amúgy sincs benzin a gépkocsiban. Bajtai Kornél elmélkedik a legújabb állami nyereményjátékról, amellyel bolondítanak öreget és fiatalt.

Beszélgessünk sokat és legyünk toleránsak, ezek az üzeneteik családos egyesületek vezetőinek a Házasság hete alkalmából. Hogy mennyire nagy szükség mutatkozik e jeles hét ünneplésére, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Szerbiában minden harmadik házasság válással végződik.

Nem ritka már az óvodások körében sem, hogy szimpátiát éreznek egymás iránt. Iskoláskorban pedig valódi szerelmek születnek. A Valentin-nap jó alkalom arra, hogy megvalljuk érzelmeinket. Kreatív ajándékötletekkel szolgálunk, amelyet a szülők, óvónénik és tanítók figyelmébe is ajánlunk, bátran segédkezhetnek a szerelmesek napjának a megünneplésében!

Reform vagy központosítás? Oktatási szakértőnk elmélkedik az oktatási törvény módosításáról.

Nagy hidegben gyakoribb a szívinfarktus – a szívroham legjellemzőbb tüneteiről, valamint a porckopásról tudhatnak meg többet e heti számunkban. Az artrózis az ízületek leggyakoribb betegsége, a felnőtt korú lakosság egyharmadát érint. Melyek azok a mozgásformák, amelyek kerülendők, mitől kopik a porcszövet, melyek a kezelési lehetőségek? Jót tesz-e a hosszú pihenés – orvos szakértők ad válaszokat.

Históriai ínyencségekkel is szolgálunk, a disznóvágás folklórjáról, a dobozos sör diadalútjáról és a péntek 13-ai babonákról.

Puliszka reggelire, csirke ebédre, máj vacsorára. Főzzünk együtt tavaszváró finomságokat. Az ebéd utáni olvasnivalóról mi gondoskodunk! Olvassák a Családi Kört!