A főesélyes bostoni Patriots nyerte meg 34:28 arányban az 51. Szuperkupát, az amerikai futball legnagyobb trófeáját vasárnap este Houstonban az atlantai Falcons ellen. Ráadásul úgy, hogy a Sólymok az utolsó 18 másodpercig vezettek, volt, hogy 25 pontos különbséggel. A Hazafiak akkor egyenlítettek, és a hosszabbításban (amire kerek 50 évig egyetlenegyszer sem volt szükség) gyorsan végeztek is ellenfelükkel.

Tom Brady irányító az egyetlen az amerikai futball történetében, aki ötödször nyerte el a  Szuperkupával járó gyűrűt. Az új-angliai klub edzője, Bill Belichick legalább olyan híres, mint sztárjátékosa: már apja is profi edző volt, méghozzá a Haditengerészet klubjánál. Belichick nagyszülei, Ivan Biličić és Marija Barković, 1897-ben emigráltak az akkori Osztrák-Magyar Monarchiához tartozó horvátországi Karlovacról.

Brady, Belichick és a klub tulajdonosa sok rokonszenvet veszített az elmúlt hónapokban azzal, hogy Donald Trumppal fényképezkedtek a választási kampány során. Brady ki is jelentette, hogy Trump a barátja és őt támogatja. Egyébként nem titok, hogy majd minden amerikai elnöknek volt kedvenc klubja.

Bradyt 2015-ben négy meccstől eltiltotta az NFL (National Football League) ligabizottsága, mert állítólag összejátszott a műszaki személyzettel a labdák szabálytalan alulnyomásra való felfújásában, amikor az AFC (American Football Conference) bajnokság döntőjét nagy hidegben játszva könnyebben tudta azokat kezelni. Brady többször is fellebbezett, de tavaly végleg elveszítette az ügyet és letöltötte büntetését.