Február 9. és 11. között színházi fesztivált rendeznek Zentán. A Magyar Teátrumi Társaság Közhasznú Egyesület, a Tüskevár Országos Szülői Egyesület és a Zentai Magyar Kamaraszínház közös szervezésében megrendezésre kerülő Теátrum Neked! elnevezésű háromnapos rendezvénysorozat ideje alatt délelőttönként a legkisebbek számára szerveznek játszóházat, valamint gyermekelőadásokat, esténként pedig neves magyarországi színművészek: Gubik Petra, Koncz Gábor, Szomor György, Udvaros Dorottya stb. előadásait tekinthetik meg Thália szerelmesei.

A fesztivált február 9-én, csütörtökön este hét órától Gubik Petra és Szomor György Esővé vált könnyek című zenés estje nyitja meg a Zentai Magyar Kamaraszínházban.

Február 10-én, délelőtt fél tíztől délig, a kamaraszínház épületében Teátrumi Mocorgó elnevezéssel játszóházat szerveznek a gyermekeknek, amely keretében különböző kézműves és kreatív foglalkozásokon vehetnek részt a legkisebbek, az idősebb gyermekek számára pedig logikai játékokkal rukkolnak elő. Ugyanezen a napon, 10 órától a Ramazuri Bábszínház Itt a király, hol a király! című előadását tekinthetik meg a gyermekek. Este hét órától Gyorsvonat címmel Koncz Gábor

Jászai Mari- és Kossuth-díjas, Érdemes művész előadását tekintheti meg a közönség. A színdarabban Buzzati novelláján keresztül saját életútját mutatja be a művész. Az előadás az örömről, bánatról, a hovatartozásról, a szerelemről és a családról szól.

Szombaton délelőtt fél tíztől délig ismét gyermekfoglalkozások várják a legkisebbeket, 10 órától pedig a Magyar Népmese Szinház „A szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack” – avagy Katinka kertje c. előadását mutatják be Rumi László rendezésében. A szereplők: Balázsi István

Mester Nikolett, Ponty Tamás és Zanotta Veronika. Este hét órától a Magyar Nemzeti Szinház vendégjátékát, Marguerite Duras – Vörös Róbert: Nyáron, este fél tizenegykor –egy szerelmi gyilkosság történet című színdarabját mutatják be Udvaros Dorottya előadásában.

A Zentai Magyar Kamaraszínház, a Bethlen Gábor Alap támogatásából egy kisbuszra is szert tett. Wischer Johann, a színház igazgatója szerint ennek köszönhetően lényegesen könnyebben utaznak majd vendégszerepléseikre, hiszen jelen pillanatban három olyan előadásuk is van, amelyekkel tartományunk különböző településein vendégszerepelnek.