A távolság, az életkörülmények és még nagyon sok minden más közrejátszik abban, hogy a családok a családtagok messzire kerüljenek egymástól, mind kevesebbet vagy nagyon keveset tudjanak szüleikről, rokonaikról, felmenőikről. Hogy majd az ifjabb generációk ne érezzék magukat „gyökértelennek” tegyünk ellene magunk is, Hogyan? Például, ahogy Hubert Éva leírta unokahúgának a családtörténetüket. Igaz mesék Emesének címmel egy családtörténet mesélésébe kezdünk e heti számunkban.

Nagy Nándor jegyzetírók többnyire közlekedési kérdésekre keresi a választ lapunk hasábjain, nem ritkán politizál is. Felteszi a kérdést, akkor amikor Zentát, Nagykikindát, Szabadkát, Zombort vagy Hódságot érintő vasúti járatok megszűnését latolgatják, egy új járatot próbálnak beindítani Belgrád és Koszovszka Mitrovica között. Aggasztónak tartja, hogy a magas politikai vezetés mind naivabb és sértően nevetséges témákkal próbálja lekötni a figyelmünket.

Mi a jó lakodalom titka? Mi a vőfély dolga a lakodalomban és mi a feladata a vajdaság magyarság megmaradásában – válaszokat kerestünk a legvidámabb bálon, ahol 17 vőfély garantált a jó hangulatért.

Föld és bor, ami ideköt. Hompot Miklós első generációs ludasi borász ad tanácsot, hogyan boldoguljunk szülőföldünkön saját lábunkon állva.

Magyarországon gombamód szaporodnak a sörfőzdék. Mennyire különbözik a kézműves sör a nagyüzemitől és nyereségesek-e a kisüzemi főzdék?

Ihatnak-e a cukorbetegek alkoholt? Milyen szabályokat kell alkoholfogyasztás esetén betartani, hogy ne ingadozzon a glükózszintünk?

Tilos fürödni vagy ajánlatos a mind gyakoribb tisztálkodás bárányhimlő esetén. Orvos szakértőnk segít a kisgyermekes szülőknek, hogyan vészeljék át ezt a pöttyös időszakot.

Varjunk babaházat! Kislányos anyukák és nagymamák figyelmébe ajánljuk legújabb kézimunka rovatunkat, amiből ötletet meríthetnek egy fantasztikusan kreatív babás játékhoz.

Lekvárt mindenbe, ez az e heti mottónk. Kiflit, rétest, piskótát és még sok más formát töltöttünk meg a nyár zamataival, ami igazán jól eshet ilyen hideg téli napokon. Olvassák a Családi kört!