Marinika Tepić, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga köztársasági képviselője, a parlament európai integrációs bizottságának elnöke kilépett a ligából és támogatja Saša Janković elnökjelöltet.

Marinika Tepić kedden megerősítette a hírt, hogy elhagyta a VSZL-t, azért mert nem egyezett azzal az indítvánnyal, hogy a párt elnöke, Nenad Čanak induljon az elnökválasztáson.

– Világosan kifejtettem a véleményemet, hogy minden Saša Janković ellen leadott szavazat az a kormány jelöltjére és Szerbia ellen leadott szavazat – nyilatkozta Tepić. Hozzátette, álláspontjában, hogy Čanaknak nem kellene indulnia a választáson drasztikus kisebbséget képviselt a pártban és emiatt útjaik szétválnak.

Tepić kilépésével a VSZL-nek három köztársasági parlamenti képviselője maradt: Nenad Čanak,
Olena Papuga és Nada Lazić.

Tepić 2016-ban jutott be a köztársasági parlamentbe a Boris Tadić, Čedomir Jovanović – Szövetség a jobb Szerbiáért – Liberális Demokrata Párt, Vajdasági Szociáldemokrata Liga, Szociáldemokrata Pártkoalíció jelöltlistáján, előtte tartományi ifjúsági- és sportügyi titkár volt, előharcosa a szexuális nevelés tantárgy oktatásának, amelyet 2013-ban kísérleti jelleggel tíz vajdasági középiskolában vezettek be. Mielőtt belépett a ligába 15 évig újságíróként tevékenykedett, szerkesztette a Libertatea román nyelvű hetilapot, dolgozott újságíró-szerkesztőként az UrbaNS tévéprodukcióban, valamint a B92 Rádió és Televízió vajdasági tudósítójaként és a 021-es rádió második, kisebbségi programján főszerkesztő-helyettesként. Angol és román nyelvből diplomázott Belgrádban.