A francia versenyző fejére került a korona a Miss Universe idei döntőjében. A Fülöp-szigeteken hétfő hajnalban megtartott szépségverseny nyertese Iris Mittenaere, Franciaország képviselője lett. A két udvarhölgynek Haiti és Kolumbia legszebb lányait választották.

A Miss Universe szépségversenyt 1952 óta rendezik meg, a szabályok szerint mindig abban az országban, amelynek királynője az előző győztes világszépe. Idén Manilában a 24 éves Iris Mittenaere bizonyult a legszebbnek, ő a második francia lány a szépségverseny történetében, akinek sikerült elnyernie a Miss Universe címet. A 173 cm magas, barna hajú lány egyetemi tanulmányai után fogorvos szeretne lenni. Rajong az extrém sportokért, szeret utazni és főzni.

Első udvarhölgye a haiti Raquel Pelissier, második udvarhölgye a kolumbiai Andrea Tovar lett.

A hivatalos zsűrin kívül a nézők is szavazhattak: 100 millióan meg is tették, így alakítva a végső sorrendet.

A döntő házigazdája ugyanaz a Steve Harvey volt, aki az előző évi versenyen óriási hibát vétve rosszul hirdette ki a végeredményt, és a tényleges győztes helyett Miss Kolumbiát szólította nyertesnek.

Az idén Magyarországot képviselő Bódizs Veronika hamar kiesett, így sajnos nem jutott be a legjobbak közé. Szerbia idén nem képviseltette magát a versenyben.

További fotók a királynőről