Háborús feszültség a Balkánon: Kinek van haszna a harci dobok újbóli félreveréséből?

Bajtai Kornél jegyzetírónk megpróbálja megfejteni mi történt a kilencvenes évek hangulatában megtartott béskai lakossági fórumon, ahol a szervezők szerint a háborúellenes aktivistákat nem a haladók verőlegényei verték össze, hanem ők saját magukat.

Végel László naplójában az új amerikai elnök beiktatása alkalmából mereng el és jelenti ki, ma már a szabadságról is azok szónokolnak, akik a pártelnökök előtt meghunyászkodnak.

Gyűlnek az aláírások Budapesten, hogy népszavazást írhassanak ki a 2024-es nyári olimpia megrendezéséről. Ki akar ötkarikás vetélkedőt és ki nem? Mire költhetnék a pénzt, ha azt nem a játékok megrendezésébe fektetnék? Mi lett a sorsa az athéni, müncheni, helsinki és szarajevói olimpiai helyszíneknek?

Horvát Emma és a Csáth kör – a tanár és a tanítványok vallanak közös szerelmükről, a versmondásról.

A gyermekvállalás közös ügy vallják a Kolibri a Családokért Egyesületben, amely már két vándorbölcsőt kínál a Vajdaság legészakibb csücskében született apróságok ringatására.

A templomi bűncselekmények nem ritkák. A megtorlás mértéke változott a történelem során, a lopások természetrajza viszont nem.

Hagyományos disznóvágás kalákában. Topolyán bemutatták a hagyományos disznótoros reggeli készítését, valamint a disznóvágáshoz kötődő szokásokat.

Mi a macskakarmolási betegség? Állatorvos szakértőnk ad tanácsokat mit tegyünk ha a kedvencünk által mart sebek gyógyulása elhúzódik vagy komplikálódik.

Orvosszakértőnk segít az agyi érkatasztrófák megelőzésében. Hogyan kell időben elejét venni a bajnak, és mit tegyünk, ha már kialakult a betegség.

Olvashatnak még a madárvilág idiótáiról és egy újonnan felfedezett majomfajról, akit a tudósok kedvenc filmhősükről neveztek el.

Itt a disznótorok időszaka, sertéshúsos receptekkel szolgálunk, valamint narancsos finomságokkal és kávéval minden mennyiségben, amiből még akár jövőt is jósolhatunk.

Keressék a Családi Kör legújabb számát a lapárusoknál!