Anyai szívem érzi, hogy él — a 15 éves zentai Vitéz Barbara szüleivel beszélgettünk, akik már egyre kevésbé hisznek abban, hogy a lányuk vízbe esett majd két hónappal ezelőtt. Miért gondolják ezt, és mik a fejlemények az ügyben – megtudhatják legújabb számunkból.

Végel László nem győz csodálkozni a nemzetállamokra esküvő magyar politikusokon, akik a nemzeti kisebbségek lélekszámának minden eddiginél nagyobb fogyatkozását úgy élik át, mint valamiféle természeti katasztrófát. A vállukat vonogatják, nem ismerik el, hogy közvetve az ő eszméik is a „természeti katasztrófa” részei. Ennek ismeretében inkább hallgatok – vallja jegyzetírónk.

Bajtai Kornél a „senkit sem provokáló” vonatról ír. Megállapítja, hogy hosszú előkészítés után ismét a kilencvenes évek elején találtuk magunkat de reméli, hogy a VMSZ nem áll be egy ilyen rossz emléket idéző és semmi jót nem ígérő kampány és politika mögé, amelynek pusztító következményeit már megtapasztaltuk.

Bírság, bűnvád, egyenruha, mi minden vár ránk a következő iskolaévben? Beretka Ferenc oktatásügyi szakértőnktől megtudhatjuk mi mindennel rémisztgetnek bennünket, szülőket, tanárokat és diákokat és miért teszik mindezt.

Tudták, hogy létezik fóbia a hótól? Ez az őrületes undor a hó iránt nem akkor alakul ki, amikor már nagyon unjuk a telet és a hó lapátolását. Olvassanak többet erről és tudják meg miért nem vicces ez a betegség.

Vannak betegek, akik egyszerűen rajtafelejtődnek egyes gyógyszereken. Mik a gyógyszerfüggőség jelei és mely gyógyszerek okoznak hozzászokást, dr. Celler Tibor orvos tanácsadónk segít eligazodni ebben a témában.

Aki szereti a savanyú káposztát – és ki ne szeretné – annak tízféle elkészítési módot is javaslunk, valamint bizonyítjuk azt is, hogy nem csak finom, de egészséges táplálék. A farsangi időszakra édes császármorzsa receptekkel szolgálunk.

Kinn hull a hó és fagy van, de benn már megkezdhetjük a magvetést. Nem csak hasznos, érdekes tevékenység is palántákat nevelgetni, amelyekről nyáron saját termést takaríthatunk be.

Hogyan lehetünk pénzmágnesek a babona szerint, milyen növények segíthetnek bennünket ebben és tudták-e, hogy a jégvirágban nyáron is gyönyörködhetünk?

Sok más havas, fagyos, téli témával foglalkozunk, amelyek egy kis melegséget hozhatnak az előttünk álló hideg napokban – olvassák az egyetlen vajdasági magyar családi lapot!