Családi Kör december 15Bomba vagy csak petárda? A hír pedig az, hogy dr. Korhecz Tamást, a Magyar Mozgalom társelnökét a VMSZ a Szerbiai Alkotmánybíróság bírájának javasolta, s mint utóbb kiderült, a javasolt ebben a „felkérésben” partnere lett a javaslattevőnek. A Mozgalom tudta nélkül. Habram Mária vezércikke.

Mit ér az ember, ha nem nacionalista? Kérdezi, s meg is válaszolja ezt naplójegyzetében Végel László.

Nyílik a kocsma lengőajtaja, de még be sem lépett senki, a benn lévő revolverhős és hűséges követői máris fegyvereikhez kapnak és szitává lövik az ajtót, pedig nem is tudják, ki akart belépni a törzshelyükre. Mi késztette Bajtai Kornélt, hogy így kezdje belpolitikai jegyzetét?

Iskolai túszhelyzetek. Talán sokak számára meglepőnek tűnik a cím, ám Beretka Ferenc, a lap pedagógus munkatársa tudja, hogy miért is írta ezt le.

A járeki láger foglya voltam. Az újvidéki Pifath Magdaléna megdöbbentő visszaemlékezései arra a korra, amikor ártatlanok bűnhődtek mások bűneiért. A sorozat első részét olvashatják a héten.

A múlt héten elhunyt nyugalmazott nagybecskereki megyés püspök, Huzsvár László emlékének egy tíz évvel ezelőtt közreadott nyilatkozatával adózik a Családi Kör. A címe: Egyházellenes kultúrharc?

A közös ima összekovácsol. Látogatás adventben az öttagú palicsi Arnold családnál, akik Vígi Zsoldos Zsaklinának nyilatkoznak.

A bácsfeketehegyi Dorkó Jánost és családját a gondok és a problémák sokasága kíséri még május eleje óta, amikor lányukat, Diannát súlyos autóbaleset érte. A család a jószándékú emberekhez fordul most segítségért egy újabb műtét költségeinek fedezésére.

Tóth László, a lap németországi vendégmunkása a héten a kölni dómban tett látogatásáról, valamint a legvékonyabb német könyvről számol be.