Hurkát, kolbászt, májast, svarglit már csak mutatóba készítenek a vajdasági disznótorok alkalmával – ez derül ki a palicsi V. Nemzetközi Tepertősütő fesztiválon készült riportból. A disznóvágás régen ünnep volt, ahova nemcsak azokat hívták meg, akik segédkeztek, hanem a közeli rokonokat és a jó barátokat is. Ma már örül az ember, ha karácsonykor egy asztalhoz tud ülni a gyerekeivel – vallják a tepertősütő mesterek. Disznótoros finomságok helyett vidám disznótoros történetekkel szolgálunk olvasóinknak.

A kormányfő legkedveltebb időtöltése a választási kampány – észrevételezi Bajtai Kornél legújabb jegyzetében. A Vučič-show újra indul, áprilisban az elnöki választások mellett feltehetően parlamenti választások is lesznek.

Ha már az elnököknél tartunk, tudják-e mit és mennyit ittak az amerikai elnökök és milyen alkoholos italt fogyaszt Donald Trump?

Csupa ünnepi sütemény-, kalácsrecepttel szolgálunk e heti számunkban. Akár a szaloncukrot is elkészíthetjük házilag, egy csomó bevált ötlettel kedveskedünk olvasóinknak.

Itt a náthás megbetegedések ideje, mi az, amit a nátháról tudni érdemes és mit tegyünk, hogy ne vezessen arcüreggyulladáshoz és egyéb légúti szövődményhez.

A hideg nemcsak egészségünkben tehet kárt, kertünk növényeit is védenünk kell. Hogyan és mivel takarjuk ágyásainkat, hogyan védjük gyümölcsfáinkat – tanácsokkal segítünk.

Ajándékozzanak karácsonyra magyar nyelvű szórakoztató, ismeretterjesztő magazint. Már csak hat napig tudják megrendelni azt a 15 receptmagazinból és konyhai kiegészítőkből álló csomagot, amely segítségével több mint 100 édességet készíthetünk el gyermekünkkel vagy unokánkkal úgy, hogy a kicsik élvezni fogják a sütés minden pillanatát. A fiúk a természet csodáit fedezhetik fel azzal a 15 részes magazincsomaggal, amelyhez műgyantába zárt valódi rovarokat, ásványokat és sok millió éves kövületeket is küldünk. Akiknek pedig távol, külföldön élő szeretteik vannak, azoknak online Családi Kört is ajándékozhatnak, amelynek feltételeiről szintén tájékozódhatnak az e heti lapszámból.

Készülődjünk együtt az ünnepekre!