Érdekes nyilatkozatot adott Pásztor Bálint a VMSZ – Demokratikus Tevékenység Pártja képviselői csoport vezetője. A Tanjug hírügynökség által közzétett nyilatkozat szerint a parlament jelenlegi összetétele visszalépés a korábbiakhoz képest. Szerinte a problémát a Saša Radulović által vezetett Elég volt képviselői csoport jelenti. Ahogyan fogalmazott, „az a probléma, hogy van egy képviselői csoport, amely mindent másképp csinálna, mint amilyen az elmúlt 25-26 év gyakorlata volt”. Pásztor Bálint még hozzátette: ez már a 11. összetételű parlament a többpártrendszer 1990-es bevezetése óta és létezik bejáródott gyakorlat, amit minden képviselőnek és képviselői csoportnak tiszteletben kell tartania.

A frakcióvezető nyilatkozata zömében negatív kritikák özönét váltotta ki az olvasókból, így például a B92 internetes kiadásában a következőképpen reagáltak a kommentelők: http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1206559.

Mindenképp érdekes megállapítás Pásztor Bálint részéről az, hogy a mostani parlamenti összetétel keretében épp az Elég volt okozza a problémát, amely gyakorlatilag az egyetlen hiteles ellenzéki csoportosulásnak tekinthető. Ezzel szemben egy szóval sem említi meg a botrányok rekorderét Vojislav Šešeljt, aki Michael Davenport uniós misszióvezető beszédét az európai integrációs bizottság előtt többek között azzal zavarta meg, hogy mobiltelefonjáról egy átírt csetnikdalt indított el, vagy pedig Marijan Rističevićet, a hatalmi többség képviselőjét, aki az egyik demokrata képviselő súlyosan beteg egyéves gyermekét és annak műtéte költségeit emlegette.

Ha már a frakcióvezető szerint az elmúlt 26 év gyakorlata volt a jó és az, amit most az Elég volt nevű csoport művel, az pedig problémás, érdemes visszatekinteni a múlt nagyobb botrányaira.

Egyértelmű, hogy a legtöbb problémás eset Vojislav Šešelj nevéhez fűződik, akit számtalan alkalommal kellett kivinni az ülésteremből és aki többször is kitépte a mikrofon vezetékét, és 2001. október 22-én vízzel öntötte arcon Dragan Maršićanint, a Szerbiai Demokrata Párt soraiban politizáló akkori házelnököt. A locsolást átvette párttársa Nataša Jovanović is, aki pedig Nataša Mićić későbbi házelnököt öntötte le a szószéken lévő pohár vízzel, egy másik alkalommal pedig sípcsonton rúgta Miloljub Albijanićot a G17 Plusz képviselőjét. Aleksandar Stefanović a ma már nem létező Szerbiai Kereszténydemokrata Párt képviselője felpofozta és a fülét tépte a szocialista Rajko Baralićnak. Gordana Pop Lazić, szintén a radikálisok képviselőnője cipőjét vágta Gordana Čomićhoz, miközben párttársai átkokat szórtak Tomislav Nikolićra.

A radikális pártszakadást követően számos incidensre került sor a pártban maradottak és a haladók között, akik többször össze is verekedtek. Egy alkalommal Srboljub Živanović és Predrag Mijatović a parlament épülete előtt estek egymásnak, miközben pofozkodtak és köpködtek is. Az aktuális államfő se maradt ki az adok-kapokból, 2008. december 28-án Srboljub Živanović haját tépte, miután az az anyját szidta.

A kilencvenes éveket szinte említeni se kell, hiszen az akkori rezsim uralma alatt szinte magától értetődő volt az ököljog, az erőszak, a másként gondolkodók elhallgattatása. A Politika napilap egy elfelejtett esetet említ 1994-ből, amikor a szocialisták bezárták az ülésterembe a radikálisokat, akiket a különleges egységek tagjai vertek össze. Az ok az volt, hogy Tomislav Nikolić sértegette a szószékről Slobodan Miloševićet és különösen annak nejét Mira Markovićot.

Ezek persze csak töredékei mindannak a botránynak, ami miatt a korábbi időszakokban botrányos volt a parlament működése. Ehhez képest a híradásokban nem jelent meg semmilyen információ, ami arra utalna, hogy az Elég volt képviselői dobálóztak, verekedtek vagy átkokat szórtak volna, úgyhogy nem tudni mivel okoznak ők nagyobb botrányt, mint a fentebb említett hölgyek és urak.