Öt nappal a világbajnoki cím megszerzése után Nico Rosberg, a FIA bécsi díjátadója előtti sajtótájékoztatón bejelentette, hogy nem folytatja tovább Forma1-es pályafutását.

Ez egy különleges nap, mert végre megkapom a trófeát. De nem csak ezért. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy bejelentsem, visszavonulok a Forma–1-ből. Nehéz megmagyarázni a döntést, hatéves korom óta az volt az álmom, hogy világbajnok legyek. Ezt most sikerült elérnem. 25 éven keresztül ezért áldoztam fel mindent, körülöttem mindenki a segítségemre volt ebben – a szurkolók, a csapatom, a családom és a barátaim.

Fantasztikus élmény volt, amit sosem feledek. Ugyanakkor nagyon nehéz időszak is volt, főleg az a két év, amikor kikaptam Lewis Hamiltontól. Ezek csak növelték a motivációmat, sosem gondoltam volna, hogy ilyen helyzetből is fel tudok állni, és el tudom érni az álmomat – mondta Rosberg.

A hír meglepetésként érte a Mercedes csapatot és a szurkolókat egyaránt, hisz néhány versennyel korábban, épp Budapesten hosszabbított szerződést a csapatával. Toto Wolff is megerősítette a hírt amelyet csak röviden kommentált:

Sosem gondoltunk volna erre, engem és a csapat vezetőségét is nagyon meglepett a bejelentés, de csak csodálni tudom ezért.

Ezzel a 31 éves pilóta a harmadik – Felipe Massa és Janson Button mellett – idén visszavonuló versenyző.