Negyvenöt év után, december elsején megszünteti adását a Temerini Rádió.

A temerini község 1971-ben alapította meg a rádióállomást, a kezdetekben csupán alig néhány órányi műsort sugároztak magyar és szerb nyelven. Megalapítása után tíz évvel sikerült professzionális stúdiófelszerelést, a munkatársai számára pedig megfelelő helyiséget szereznie, aminek köszönhetően sikeresen együtt tudott működni az Újvidéki Rádióval és a Szerbiai Rádiódiffúziós Szervezetek Szövetségével. Megalapítása huszadik évfordulóján a temerini művelődési otthon udvarában új, 50 méteres rádiótornyot állítottak fel, aminek köszönhetően a rádió vételerősségén, és a műsorok minőségén is fejleszteni tudtak.

A későbbiekben a sportesemények iránti érdeklődés miatt változott a rádióállomás műsorsémája is, így a magyar nyelvű programokat délelőttre tették át, a szerb nyelvű adást pedig délutánonként, illetve esténként kezdték sugározni.

A rádió kálváriája az új tájékoztatási törvény elfogadása után kezdődött el, amikor is a rádióállomás vezetősége elmulasztotta elindítani a magánosítási eljárást, amit később már nem lehetett megtenni. A Temerini Rádió műsorszórási engedélyét ugyan meghosszabbították, de a temerini község nem pénzelhette többet az intézményt. Így a rádió szerkesztősége önkéntes munkával készítették a rádióműsorokat. A rádió műsorszórási engedélye december elsején jár le, ekkor elnémul a 45 éven keresztül két nyelven sugárzó elektronikus médium.