Katarban zárta az idei évet a túraautó-világbajnokság mezőnye. A gyári Hondánál idén debütáló magyar versenyző Michelisz Norbert a VB ranglista negyedik helyén érkezett az arab emírségbe. Csapattársa Tiago Monteiro 14 pontos előnnyel őrizte a dobogó harmadik fokát. Matematikailag a második hely is elérhető volt Norbi számára, de reális esélye csak a bronzéremre volt, amely egyben élete legjobb eredménye lehetett volna.

Az időmérőn Michelisz egy pontot faragott a hátrányból, majd az első futamon, amelyen Monteiro José María Lópezzel, majd Hugo Valentevel is koccant, még 10 pontot gyűjtött, így az évadzáró utolsó futamának rajtrácsára Norbi már csak három pontos hátránnyal állhatott oda.

A rajt utáni tülekedésben a magyar versenyző megtartotta ötödik helyét, de közvetlenül mögötte ott volt a vetélytársa Monteiro. Egyértelmű volt, hogy a Forma 1-et is megjárt pilóta nem fogja könnyen átadni a VB harmadik fokát. Norbinak tovább kellett növelni a pontkülönbséget, amit meg is tett az ötödik körben, ahol agresszív manőverrel megelőzte a búcsúfutamát teljesítő Yvan Mullert. Az így megszerzett hellyel már a magyar hondásnak állt a bronzérem.

Az utolsó körben, mindössze néhány kanyarral a leintés előtt a visszavonuló francia egyszerűen maga elé elengedte Tiago Monteirot, aki ezzel az ötödik pozícióban ért célba és egy pontos előnnyel megtartotta a világbajnoki dobogós helyezés Michelisz Norbi előtt.

A Zengő Motorsport csapatban versenyző két magyar pilóta is remekül teljesített Katarban. Ficza Ferenc 13. és 11. míg Nagy Dániel 11. és 15. helyeken ért célba.

A konstruktőrök versenyét idén is óriási fölénnyel nyerte meg a Citroën, mögöttük a Honda és a Lada végzett.

A pilóták bajnokságát immáron harmadszor José María López nyerte, második Yvan Muller, harmadik Tiago Monteiro lett. További helyezések: 4. Michelisz, 5. Bennani, 6. Huff, 7. Catsburg, 8. Chilton, 9. Tarquini, 10. Björk…