Gulág gyermekeiGULÁG-gyerekek címmel hirdetett rövid határidős pályázatot a budapesti Cédrus Művészeti Alapítvány. A szervezők olyan írásokat, irodalmi feldolgozásokat várnak – akár Vajdaságból is –, amelyek középpontjában a Gulágra hurcolt szülők gyermekeinek élete/sorsa áll.

Olyanok jelentkezését várják, akik:

– a Gulágon születtek;

– Gulágot járt szülő(k) leszármazottai;

– a Gulágon életét vesztett szülő(k) gyermekei.

Jelentkezni lehet bármely műfajban, kötetlen megközelítésben (valló, rezonáló) készült, maximálisan huszonötezer karakter (leütés) terjedelmű írásokkal.

A beküldési határidő: 2016. december 31.

A Napút folyóirat szerkesztőiből álló zsűri három díjat oszt ki, illetve közlésre fogadja el az arra érdemesült írásokat. Az első díjas pályamű hetvenezer, a második ötvenezer, a harmadik huszonötezer forintos pénzjutalomban részesül.

A kiemelt munkákat a Napút című folyóirat közli.

A pályaműveket elektronikus formában a szongy@gmail.com e-mailre kell eljuttatni, vagy postai úton a következő címre: 1136 Budapest, Pannónia u. 6., Magyarország.

A pályázattal kapcsolatban a Napút főszerkesztője minden kérdésre válaszol, Szondi György elérhető a +36 30 511-3762-es telefonszámon. A folyóirat honlapja elérhető a Naputonline.hu internetes címen.