Megkezdődtek a munkálatok a Szabadkát elkerülő Y-ág elnevezésű kerülő úton, erről győződhettünk meg szombaton, november 19-én a helyszínen.

_dsc3366_resizeMint arról korábban beszámoltunk, a 25 éve készülő útszakaszon négy év szünet után indultak újra a munkálatok, miután lezárult annak egy szakaszára vonatkozó közbeszerzési eljárás, amelyen a szabadkai Vojput vállalat vezette konzorcium tette a legkedvezőbb ajánlatot. A tervek szerint a munkálatoknak ebben a szakaszában a békovai út és az Y-ág kereszteződésénél egy körforgalom épül és ettől a ponttól a Szabadka-Újvidék autópályáig elkészül egy nagyjából egy kilométer hosszú útszakasz. Ezzel megnyílik a Szabadka-déli feljárat is az autópályára, amely a harmadik felhajtó lesz. A munkálatokra a szerb kormány 197 millió dinárt biztosított, a kivitelezővel a szerződést a múlt héten, november 9-én írták alá, a kivitelezési határidő pedig 100 nap. Kern Imre a Pannon RTV-nek akkor úgy nyilatkozott, hogy amennyiben nem lesz szélsőséges téli időjárás, az év végéig átadják a forgalomnak a szakaszt.

(Fotók: Basity Gréta)

(Fotók: Basity Gréta)

Szombaton délután a békovai elágazásnál a munkagépek elhagyatottan álltak, de megtudtuk a helyszínen, hogy a délelőtti órákban már folyt itt a munka és látható is, hogy elkezdték a körforgalom építését.

A munkálatokat naprakészen nyomon követhetik ezentúl is a Szabad Magyar Szó oldalán.