A tizenhat éve a város területén sugárzó televíziós adás a tévéállomás szerkesztősége szerint az újságíróikra nehezedő politikai nyomás miatt szüntette be az adásait – írja a Cenzolovka, a szerbia médiumok helyzetével foglalkozó hírportál. A szerkesztőség állítása szerint a közvetítés megszüntetéséhez az is hozzájárult, hogy a helyi önkormányzat és a Kikinda Közvállalat obstruálja a szerkesztőség munkáját. A televízió által kiadott közlemény szerint ez, az egyébként egyetlen nagykikindai közvállalat ezzel akadályozza a lakosságnak az őket érintő ügyekről történő tájékoztatását, s velük szemben a TV Rubin szerkesztőségét részesíti előnyben, amely az aktuális politikai körülményekből kifolyólag éppen a VK Televízió irodahelyiségeibe költöztették be. A közleményben foglaltak szerint a televízió munkatársai nem hajlandóak tovább tűrni a rájuk nehezedő nyomást, s nem hajlandóak a Szerb Haladó Párt tájékoztatási eszköze lenni, hogy a tények kivizsgálása nélkül különböző dicshimnuszokat zengedezzenek a hatalmon lévőkről, illetve bármelyik községi szervről és intézményről, ezért beszüntetik a televíziós adás sugárzását.

Dijana Subotički Miletić, a televízióállomás fő- és felelős szerkesztője a hírportálnak elmondta, hogy a TV Rubinnal szemben az idei évben egy dinárt sem kaptak a városi költségvetésből, ami szinte ellehetetlenítette a működésüket, mivel a VK TV jórészt különböző projektumokon keresztül, minimális mértékben pedig hirdetésekből pénzelte a műsorok sugárzását.

Az észak-bánáti városban a VK rádióállomása továbbra is sugároz műsorokat, s jövőre ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját. Ez idő alatt ez a médium is kénytelen volt szembesülni a rá nehezedő nyomásgyakorlással. Slobodan Milošević ideje alatt hat rádióadót is elkoboztak tőlük, amelyeket a mai napig nem adtak vissza – nyilatkozta a Cenzolovkának Dijana Subotički Miletić.

A nagykikindai önkormányzat vezetői szerint a VK TV-vel való együttműködésük mindig is nagyon korrekt volt, s minden információ időben a rendelkezésükre állt. A televízió munkatársai jelen voltak az összes eseményen, s aktívan részt vettek a sajtótájékoztatókon, s hozzátették, hogy a polgármester tisztában van azzal, hogy vannak bizonyos problémák a kommunális közvállalat és a VK TV között, ami miatt már beszéltek a Kikinda Közvállalat képviselőivel.

A nagykikindai közvállalatból a Cenzolovka munkatársai azt a választ kapták, hogy az idei vízgazdálkodási kiállításon való kötelezettségeik és bemutatkozásuk miatt a feltett kérdésekre jövő szerdán tudnak válaszolni.