Új ballont vásárolt a város a Sétaerdei medencére, az önkormányzat tíz millió dinárt biztosított a fejlesztésre. Az előző ballont még 1993-ban vásárolta a város, akkor is használtan.

Setaerdei medence

A belépődíj felnőtteknek 110, a gyermekeknek 50 dinárba kerül (Fotó: subotica.com)

Nem csak a sportolóknak jó hír ez, hanem azoknak is, akik rekreációs úszók, és napi szinten látogatják a Sétaerdei medencét. Az új ballon biztonságosabb, hiszen kétrétegű membránja van, átereszti a fényt, de nem marad rajta hótakaró, mert elolvad – mondta Nemanja Simović, a Városi Tanács sporttal- és ifjúságüggyel megbízott tagja.

A számítások szerint ötven százalékot is megtakaríthat a Stadion Közvállalat az új ballonnak köszönhetően, amelyre tíz év garanciát vállalt a gyártó.

Tóth Róbert, a Stadion Közvállalat igazgatója elmondta a belépődíjak ára nem változik, péntektől várják a polgárokat, akik remélhetőleg az új ballonnak köszönhetően többen érkeznek majd a téli időszakban is. A medence vizének hőmérséklete 26 Celsius-fok, a külső hőmérséklet pedig 27 Celsius-fok. A medence hétfőn 12 és 18, keddtől péntekig pedig 11 és 18 óra között tart nyitva. A belépődíj felnőtteknek 110, a gyermekeknek 50 dinárba kerül. A Sétaerdei medencét évente mintegy harmincezren látogatják.