A soron következő hétvégén minden bizonnyal kapkodják majd fejüket az igényes zene zentai kedvelői, mivel két különböző helyszínen is igazi ínyencségek várják őket.

A Mojo klubban november 19-én, szombaton este tíz órától a vajdasági származású Tóth Bagi Csaba és Balkan Union elnevezésű zenekarának a koncertjén a magyar, a szerb, a macedón, a bolgár és a török népzene ötvöződik a dzsessz és a fuziós dzsessz elemeivel, s alkot majd egy olyan tökéletes egyveleget, amely egymásba forrasztja a világ különböző tájait és az itt élő népek hagyományait és szokásait. A zenekarnak öt évvel ezelőtt látott napvilágot az Aved Ivenda (Jön a tél) című nagylemeze.

A zenekarral (Tóth Bagi Csaba gitár, ének, Máthé László basszusgitár, Kertész Ákos dobok, Vasil Hadžimanov billentyűs hangszerek) többek között Sting zenekarából ismert, marokkói származású Rhani Krija is együtt játszott.

Ugyanebben az időpontban a Zeppelin rock klubban a Bohemian Betyars miskolci zenekar lép fel.

Valami lehet a szebb napokat is megélt kelet-magyarországi iparváros levegőjében, hogy csak ontja magából a legjobb együtteseket. „A Bohemian Betyars zenekar 2009 hajnalán alakult, amikor még a macskák is aludtak. Az énekes (Szűcs Levente), és a villanygitáros (Mihályfi Máté), egy borozással, és pálházi lófingató pálinkázással eltöltött este után, az árokparton muzsikálva kitalálták, hogy együtt fognak zenélni. Miskolc fattyai közül toboroztak még egy hegedűst (Palágyi Máté), egy saxofonost (Hajnal Ferenc), egy bőgőst (Fehér Gábor), és egy dobost (Fellegi Kristóf). Ezzel meg is született a hat tagból álló elmebeteg zenekar” – található meg róluk az interneten. A BB tipikus példája annak, hogy mi történik akkor, amikor két népzenés, néptáncos múltú zenész találkozik a többi tag rockos, alternatív zenei vonulatával, majd pedig ezt bográcsban jól összekeverve és megfűszerezve feltálaljuk és elfogyasszuk. A Palágyi Máté (hegedű, vokál), Muhari Krisztián (trombita), Mihályfi Máté (szólógitár, vokál), Fehér Gábor (bőgő, vokál), Dankó Dániel (dob) felállású kompánia zenéjét most a zentaiak is megízlelhetik.