Szakadó eső, biztonsági autó, piros zászlók, hosszú várakozások és újraindítások jellemezték a maratoni hosszúságú interlagosi verseny első két óráját. A megszakítások és a safety car ellenére akadt látnivaló a „roncsderby” kedvelőinek, ugyanis Romain Grosjean már a felvezetőkörben összetörte a Hass-Ferrárit. Néhány körrel később Sebastian Vettel forgott meg, majd Marcus Ericsson ment neki a falnak és torlaszolta el a boxutca-bejáratot. A Sauber roncsainak eltakarítása után a másik skandináv, Kimi Raikönnen törte rommá versenygépét a célegyenesben.

2 órával a rajt után, a sokadik újraindítást követően néhány kör autóverseny következett, amelyet Felipe Massa balesete szakított félbe. Az utolsó hazai futamán kieső versenyzőt vastapssal búcsúztatták a hazai szurkolók.

Az élen haladó két Mercedes biztonsági autózást mutatott be. Rosberg nem kockáztatott a második helyen, Hamilton pedig nem hibázott az élen.

A látványról és az izgalmakról (már megszokottan) Max Verstappen gondoskodott, aki parádés előzéseket mutatott be és végül felállhatott – a mexikói futamon bírói döntéssel elbukott – dobogó harmadik fokára.

Világbajnokot majd csak 2 hét múlva Abu Dhabiban, az idei utolsó futamon avatnak, ahová Nico Rossberg 12 pontos előnnyel érkezik üldözője Lewis Hamilton előtt.

A konstruktőri bajnokságban a mindkét versenyzőjével pontot szerző Force India biztosította be megnyugtató pontelőnnyel a negyedik helyét vetélytársával, a Williams istállóval szemben, akinek ezúttal nem sikerült a pontszerzés.