A szerb labdarúgó-válogatott úgy lépett pályára Cardiffban Wales ellen a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezőjének negyedik fordulójában, hogy a játékosok és a szakmai stáb is tudta, csak egy győzelemmel őrizhetik meg első helyüket a D csoportban, mivel Írország Bécsben 1:0-ra legyőzte Ausztriát. Wales és Szerbia eddig 11-szer mérte össze erejét, s nyolc szerb győzelem mellett három mérkőzés döntetlennel ért véget. A szombat esti mérkőzés első komoly lehetőség Szerbia előtt adódott, amikor a 17. percben Kostić szöglete után Ivanović fejelt, de Taylor a gólvonalról mentett. A 30. percben Nastasić addig ügyetlenkedett, hogy Robson Kanu elvette tőle a labdát, felnézett és a 16-os vonalánál, pontosan a kapuval szemben tartózkodó Bale-hez passzolt, aki nem tétovázott, hanem azonnal lövésre szánta el magát. A labda Ivanović lába között a kapu közepében kötött ki, Stojković későn vette észre a labdát, s már nem volt ideje leérni, s Wales megszerezte a vezetést. Az előnyt a hazaiak magabiztosan megőrizték a félidő végéig, igaz, Matićnak volt egy leehetősége, de középre tartó lövését a walesi kapus magabiztosan védte.

A második félidőben a walesi válogatott inkább a védekezésre figyelt, s ennek az lett az eredménye, hogy az első fél órában Szerbiának egyetlen egy kapura lövése sem volt, igaz, a hazaiaknak is csak egy. Az utolsó negyedórában Szerbia vezetett néhány ígéretes akciót, de a támadások végén nem jutott el a labda a csatárokig, egészen a 86. percig amikor Rukavina pontos középre ívelését Mitrović gólra váltotta. A szerb akció előtt Bale eldönthette volna a mérkőzést, azonban lövése a kapufán csattant, utána pedig a szerb védőknek sikerült felszabadítaniuk.

2018-as világbajnoki selejtező, a D csoport állás négy forduló után: Írország 10 pont, Szerbia 8, Wales 6, Ausztria 4, Grúzia 2, Moldova 1.

(Fotó: Getty Images)