Gyermekzsivaj, vidám arcok, mókás tökfigurák, a tökalkotások színessége varázsolta mosolyok országává a Muzslyaiak Klubját péntek délután – a Vajdasági Magyar Szövetség Női és Nyugdíjas Fórumának helyi tagozata ekkor szervezte a klub helyiségben negyedik alkalommal a Töknap a faluban elnevezésű rendezvényét.

14910405_10211616903396940_8800058616040278201_nA délután öt órára kitűzött töknapi műsorban az igazi buli akkor kezdődött, amikor az általános iskola alsó és felső tagozatának apraja-nagyja nagy lelkesedéssel nekilátott a tökvilági fantáziák valóra váltásának, azaz a töknapra előkészített tökfejek megmunkálásának. Tervezgették, festegették, faricskálták a tököket és ügyes kezecskéikkel mesébe illő tökműveket teremtettek. Átváltoztatták a képzeletvilágból merített ötleteiket kézzel fogható és szemet gyönyörködtető látvánnyá. A jelenlevők nagy örömére.

A gazdag és változatos tökbábú kiállítást,valamint a teremben elhonosodott tök jó hangulatot szem előtt tartva nem sokat tévedtek azon látogatók, akik úgy vélekedtek, hogy e tökéletes, tök életes napon minden résztvevő győztes. Ezt persze a helyszínen nagy étvággyal elfogyasztott finom tökös gombócok, tökös rétes, tökös kalács, tökös málé mennyisége is alátámasztotta. Talán a zsűrinek jutott ezúttal is a legnehezebb feladat. Figyelniük kellett a tökművészeti tökélyre, hogy ki tudják választani a legtökéletesebb tök csodateremtményeket a közel félszáz alkotás közül.. És, ki is kellett kiáltaniuk a 4. töknapi tök ászokat. Ráadásul a díjazásokat is meg kellett ejteni, hogy effajta cselekedettel, mint erkölcsi ösztökével buzdítsák úgy a jelenlevőket mint a nem ittlevőket, hogy az újabb tök napokon minél többen itt legyenek. Így kerültek „dobogóra” hat éves korig mint első Kocsis Edvard, 2. Molnár Albert és a 3. helyezett Boris Katić.

gyoztesek-11616709592095_5660301733117599848_n

A díjazottak

Az elsősök és másodikosok csoportjában Barna Léda győzött, második Kósa Nikoletta, harmadik Csordás Leontína lett.

A harmadik és negyedik osztályosok mezőnyében a legszebb munkát Márki Vivien készítette, második díjas lett Pálfi Laura, míg a harmadik helyezett Mák Tamás. Ebben a korosztályban különdíjat is kiosztottak, amit Süveg Emma kapott.

A felsősök versenyét Kocsis Erika nyerte, a második Csordás Anasztázia és a harmadik Csordás Anikó előtt. Különdíjban részesült Asztalos Anasztázia.

Utószóként említsük meg, hogy ha már ennyi tökös szónak sikerült belopakodnia a töknapi jelentésbe, illik megjegyezni, hogy a muzslyai szóbeszédben, muzslyai tájszólással a péntek az péntök.

Jó töknap volt e „péntök”. A negyedik alkalommal sem mondott csütörtököt. Ellenkezőleg… Vidám volt, tanulságos, szórakoztató és sikeres.