A negyed évszázada töretlen népszerűségnek örvendő zentai Mojo klub az idén is a maga nemében rendhagyó programmal kedveskedik a rock & roll ősének tekinthető blueszene szerelmeseinek. November ötödikén, ez esztendőben huszonötödik alkalommal megrendezett bluesfesztivál látogatói pedig nemcsak belekóstolhatnak a szervezők által felkínált zenei ínyencfalatokba, hanem a vállalkozó kedvű helybéli zenészek és énekesek Katarina Pejak (a képen), szerbiai származású, az Egyesült Államokban tevékenykedő, szakmai körökben igazi csodagyereknek számító blueszongoristának köszönhetően a dalszerzés szakmai fortélyait is elleshetik a szombaton este hat órai kezdettel, a Városi Hangversenyteremben megrendezett workshop keretében.

Katarina Pejak tizenévesként kezdett el koncertezni, 2011-ben viszont már az amerikai Berklee zenei tanszéken kezdte meg tanulmányait, olyan neves előadók keze alatt mint Dave Limia, a Ronnie Earl, amerikai blueslegenda billentyűse, vagy pedig mint Pat Pattison, világszerte elismert dalszerző. A tanulmányait követően pedig Nashville-be költözött, s három megjelentetett albumán található, az amerikai blueszenét balkáni zenei elemekkel ötvöző dallamos szerzeményeivel azóta is sikeresen hódítja meg az Egyesült Államok és Európa klubjait, illetve fesztiváljait.

A szombat esti bluesünnep közönségét a zentaiak blues szentélyében már visszatérő fellépőnek számító, szabadkai, topolyai, zentai zenészekből álló Acoustic Lotus Band melegíti be, majd pedig Magyarország egyik, jelen pillanatban legfelkapottabb blueszenekara, a Redbreast Wilson & The Juke Joint Revival Band lopja be a Tisza menti város blues templomának falai közé a hillstomp boogie és a múlt század 20-as 30-as évek delta blues zenéjének ötvözetét. Végül pedig természetesen Katarina Pejak is fellép.

A korábbi évekkel ellentétben az idei fesztiválon, a blues rock fellépők szerepeltetése helyett az autentikus, akusztikus blueszene művelői lépnek fel – mesélte Lučić Viktor, a Mojo klub tulajdonosa.