Rosbergnek már csak 19 pont előnye maradt


Újabb kettős győzelmet hozott a 71 körös mexikói futam a Mercedes versenyistállónak. Mögöttük – a kockás zászló leintése után kiosztott büntetés miatt – végül Sebastian Vettel állhatott fel még a dobogóra.

Kaotikus rajttal indult a mexikói nagydíj. Lewis Hamilton csak kanyarátvágással tudta megőrizni rajtelsőségét, Nico Rosberget Max Verstappen pöckölte a fűre, Carlos Sainz Fernando Alonsot szorította le az aszfaltcsíkról, Pascal Wehrlein pedig az egyik Sauber jóvoltából került a bukótérbe, aminek következtében a versenybírák be is küldték a biztonsági autót.

Az első körös izgalmak után viszonylag unalmas verseny következett. A magaslati, ritka levegő miatt sem a szélárnyék sem a DSR nem segítette hatékonyan az üldöző pilóták előzési kísérleteit így a csapatok inkább a gumiválasztással taktikázva igyekeztek pontszerző helyekre hozni versenyautóikat.

Az igazi verseny-izgalmakra egészen a 69. körig kellett várni, amikor Verstappen, Vettel és Daniel Ricciardo küzdött meg a 3. helyért. A célvonalat ugyan a fiatal Red Bullos szelte át elsőnek, viszont szabálytalan manőver miatt a leintés után néhány perccel 5 másodperces büntetéssel sújtották, így a dobogóra Hamilton és Rosberg mellett már Vettel sétálhatott fel.

A pilóták bajnokságának állása: 1. Rosberg 349, 2. Hamilton 330, 3. Ricciardo 239

A konstruktőri állás: 1. Mercedes 679, 2. Red Bull 422, 3. Ferrari 370