Szabadka, Jadran Színpad, október 26. Kezdés: 19.30

Térey János vadonatúj fordítás állította színpadra Szabadkán Gáspár Ildokó Schiller Haramiák című drámáját. A Rablók és gyilkosokat májusban mutatta be a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata.

„A darab aktualitása abban rejlik, hogy az ember alapvető autonómiaharcáról szól, ami egy mindenkori fiatalkorban megélt energia. A fókuszba állított probléma pedig: hogyan kezeli az egyén a felnőtté válást és az autoritással való szembenállást, a családból történő kilépést vagy éppen a diktatúra elleni szembefordulást.” (Gáspár Ildikó)

A dinamikus és kísérletező darabot izgalmas hangzásvilág egészíti ki ifjabb Kucsera Géza zeneszerző jóvoltából. A rendhagyó előadás minden ízében a lázadás és a felszínre törő indulatok színházi gyújtópontja, ahol a közönség sem maradhat kívülálló.

A magával ragadó színházi előadást szerdán játssza a társulat a Jadran színpadon. Jegyrendelés és jegyvásárlás a honlapon vagy a 024/557-436 számon, illetve az előadások napján és munkanapokon 10-től 13 óráig, illetve délután 18 órától az előadások kezdetéig.