Magyar versenyző által korábban még soha el nem ért bravúrt hajtott végre a 13 éves ráckevei Kovács Ádám Zsolt, a hollandiai Arnhemben ugyanis megnyerte a szuperkrossz-Európa-bajnokságot. A magyar bajnokcsapat, a Team HTS KTM motorosa fiatal kora ellenére már számtalan kimagasló eredményt mondhat magáénak, motokrosszban a világ legjobbjai között emlegetik, de remek a krosszozás egyik speciális ágában, a stadionokban, épített pályákon zajló szuperkrosszban is.

A holland városban négy kategóriában mérkőztek meg egymással a motorosok, a magyar fiú a legkisebbek, a 1215 évesek számára kiírt 85 köbcentis viadal során nem talált legyőzőre. Szakértők szerint Kovács Ádám Zsolttal a későbbiekben is számolni kell, azt sem tartják kizártnak, hogy Talmácsi Gábor ő lehet Magyarország következő motoros világbajnoka

Szuperkrossz-Európa-bajnokság, Arnhem, Hollandia: 1. Kovács Ádám Zsolt (Magyarország), 2. Nikita Kucserov (Oroszország), 3. Boyd vand der Voorn (Hollandia), 4. Alberto Barcella (Olaszország), 5. Magnus Smith (Dánia).