A világelső német Angelique Kerber fordulatos, több mint két órás meccsen legyőzte a hetedik kiemelt szlovák Dominica Cibulkovát a szingapúri WTA-világbajnokság nyitónapján. A Vörös csoport másik meccsén a román Simona Halep magabiztosan diadalmaskodott az amerikai Madison Keys ellen.

A vb másik kvartettjében, a Fehér csoportba a címvédő lengyel Agnieszka Radwanska, valamint az orosz Szvetlana KuznyecovVörös csoport, 1. fordulóa, a spanyol Garbine Muguruza és a cseh Karolina Plíšková került.
A hétmillió dollár összdíjazású tornán a két csoport első két-két helyezettje jut az elődöntőbe.

WTA-világbajnokság, Szingapúr (7 000 000 dollár, kemény pálya): Kerber (német, 1.)–Cibulková (szlovák, 7.) 7:6 (7–5), 2:6, 6:3, Halep (román, 3.)–Keys (amerikai, 6.) 6:2, 6:4.

Gasquet elbánt a meglepetésemberrel

A francia Richard Gasquet győzelmével zárult az antwerpeni férfitorna, a 3. kiemelt teniszező a fináléban egy szoros és egy sima játszmában múlta fölül a verseny meglepetésemberét, az argentin Diego Schwartzmannt. Gasquet pályafutása 14. ATP-tornáját nyerte meg.

ATP Antwerpen (566 000 euró, kemény pálya)

Döntő: Gasquet (francia, 3.)–Schwartzman (argentin) 7:6, 6:1.

Spanyol tornagyőztes Moszkvában

A moszkvai ATP-tornát a spanyol Pablo Carreno-Busta nyerte meg, a hatodik helyen rangsorolt játékos három játszmában, hátrányból felállva győzte az olasz Fabio Fogninit. A spanyol versenyző pályafutása során másodszor emelhetett magasba ATP-trófeát.

ATP Moszkva (792 645 dollár, kemény pálya)

Döntő: Carreno-Busta (spanyol, 6.)–Fognini (olasz) 4:6, 6:3, 6:2.

Sock sem állíthatta meg Del Potrót

Az idei nyári olimpián ezüstérmes argentin Juan Martin Del Potro hódította el a stockholmi férfitorna győztesének járó trófeát, miután egy szorosabb és egy kifejezetten egyoldalú játszmában felülmúlta az amerikai Jack Sockot. Az argentin a sorozatos sérülései miatt sokat hagyott ki, legutóbb 2014 januárjában játszhatott ATP-döntőt, most azonban élt a lehetőséggel, és kapaszkodik felfelé a világranglistán.

ATP Stockholm (635 645 euró, kemény pálya)

Döntő: Del Potro (argentin)–Sock (amerikai, 6.) 7:5, 6:1.