Az újvidéki Szerb Nemzeti Színház zenekarának tagjai home office-ból, vagyis internetes közvetítés útján adták elő a közismert Bella ciao című dalt, s mint mondták, ezzel akarták támogatni és szolidaritásukról biztosítani mindazokat, akik a koronavírus-járvány elleni védekezésben dolgoznak.

A koncertek lemondása miatt a Szerb Nemzeti Színház zenészeinek is kényszerpihenőre kellett menniük. „Az emberek tömegesen vesztik el állásukat világszerte. nemcsak a művészek és a zenészek. Sokkal rosszabb, hogy sokan az életüket is elvesztik, és tisztában vagyunk azzal, hogy ennek megelőzése a legfontosabb. Mégis, annak ellenére is, hogy átmenetileg szünetel a világ, úgy gondoljuk, hogy továbbra is azt kell csinálnunk, amihez értünk” – mondta el az újvidéki 021-es rádiónak Aleksandar Stankov, a Szerb Nemzeti Színház operatársulatának igazgatója.

Konstantin Blagojević készítette el a zeneszám hangszerelését, az olasz Andrea Solinas karmester pedig vállalta, hogy vezényel.

„Zenekarunk tagjai játszottak, hogy ezzel is megmutassák, hogy együtt vannak, még ha kényszerűségből az otthonukban kell is tölteniük az idejüket. Ezzel is szerettünk volna a magunk módján köszönetet mondani mindazoknak, akik segítenek, de meg akartuk mutatni azt is, hogy itt vagyunk, itt állunk a közönségünk mellett. S nem is csak mellettük, hanem minden polgár mellett, akiknek ezekben a napokban jelentős veszteségekkel kell szembesülniük” – fogalmazott az újvidéki 021-es rádiónak adott nyilatkozatában Aleksandar Stankov, a Szerb Nemzeti Színház operatársulatának igazgatója.

Security Check Required

(null)