Az előzetes adatok szerint, az idénymunkát is figyelembe véve a munkanélküliség Szerbiában pillanatnyilag mintegy 10.6 százalékos, jelentette ki Aleksandar Vučić államfő. „A munkanélküliség csökken, a jelenlegi a legalacsonyabb, amelyet jegyzünk, ami nem kis dolog Szerbia számára” – nyilatkozta az államelnök a sajtónak Vladičin Hanban tett látogatása alkalmával. Értékelése szerint az idénymunkák befejeztével a munkanélküliségi ráta mintegy 12-13 százalékos lesz. „Még nem lehetünk elégedettek, továbbra is csökkentenünk kell ezt a mutatót” – emelte ki Vučić.

Az államfő elmondta: kedvezményekben részesül az a 35 vállalat, amely 22 341 munkás foglalkoztatását irányozta elő. Bejelentette, hogy Kraljevóban két új gyár nyílik, illetve, hogy egy német befektetőt várnak Nišbe.

Vučić nevetségesnek nevezte azokat a nyilatkozatokat, amelyeket politikai ellenfelei tesznek a Goša vállalatban történtekkel kapcsolatban. „Végrehajtották a privatizációt, ellopták a pénzt, most pedig azok, akik loptak, ellenünk tüntetnek. Naponta nézem ezt és csak nevetek. Nem volt elég bizonyíték, hogy letartóztassuk őket. Az viszont az ő gondjuk, hogy nem engedem, hogy a hazugságaikkal legyőzzék az igazságot” – jelentette ki Vučić az ellenzékről szólva.

Az államnak még sok a tennivalója annak érdekében, hogy az emberek továbbra is Szerbia déli részén éljenek – emelte ki az államfő. „Sok dolog vár még az egész pčinji körzetre: az évek óta tartó hanyatlás után végre elkezdtünk befektetni” – szögezte le Vučić a török Teklas Automotiv vállalat új üzemének alapkőletétele alkalmával, amikor a török cégeknek megüzente: ne Mexikóban építsenek gyárakat, hanem Szerbiában, hiszen így nagyobb lesz a bevételük, ugyanis itt az emberek jobban dolgoznak.

Az államfő új utakat és újabb befektetéseket is ígért.