Az én Európám címmel hirdet fotópályázatot Magyarkanizsa község Ifjúsági irodája. A pályázat apropója, hogy Magyarkanizsa újabb kitüntetésben részesült: a község az idén egyedüli szerbiai településként megkapta az Európa Zászlót, ami egy újabb lépés az Európa-díj elnyerésének folyamatában. A zászló ünnepélyes átvétele a község napján lesz és ekkor nyílik meg a kiállítás a fotópályázatra beérkezett pályamunkákból a Dobó Tihamér Képtárban.

Hogy látják Európát a magyarkanizsai, községbeli fiatalok, hogyan élik meg az európaiságot, vagy egyáltalán hogyan képzelik el a „jó Európát”; mit jelent nekik Európa, az Európai Unió egy (még) nem EU-s tagországból – ezekre a kérdésekre keresik a választ a pályázat kiírói, témajavaslói, hiszen utazunk, megélünk dolgokat és a határ mellett élünk – érdekes látni, hogy vajon ezek mennyire hatnak európaiságunkra?

A pályázatra olyan fiatalok és magukat fiatalnak valló amatőr és profi fotósok jelentkezését várják, akik jelenleg Magyarkanizsán vagy a község valamely településén élnek, illetve innen származnak és még mindig kanizsainak tekintik magukat. A az alsó korhatár 16 év, felső korhatár nincs.

A fotókat digitális változatban JPG formátumban, 300 dpi felbontásban, minimum 1 MB méretben kell beküldeni. A pályázatra minimum 1, maximum 5 db fotóval lehet pályázni. A fényképeket szakmai zsűri elemzi, értékeli, és választja ki a legjobbat. A legjobb pályamunkákat kiállítják, a legjobb fotót készítő pályázó pedig pénzjutalomban részesül. Az alkotásokat a kanc.zamlade.ka@gmail.com e-mail címre kell beküldeni legkésőbb szeptember 20-ig.
A pályázat eredményéről a fotópályázat kiírója minden pályázót e-mailben értesít.
A kiállítás költségeit Magyarkanizsa község vállalja.
A pályázati kiírás szövege letölthető INNEN.