A nőt a hajánál fogva a földre rántó fotós korábban a csíkszeredai konzulátusnak dolgozott többször is, Szijjártó szerint elfogadhatatlan a tette.
Nem kap több munkát a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól az a fotós, aki Tusványoson a hajánál fogva rántotta le a földre az Orbán Viktort kifütyülő nőt – mondta Szijjártó Péter a HírTV-nek szerdán.

Mint azt megírtuk, a fotós, Borbáth Áron a csíkszeredai konzulátus sajtósának férje, és korábban a konzulátusnak is dolgozott fotósként. A konzulátus korábban közölte, az idén nem rendeltek tőle képeket, és a jövőben sem tervezik alkalmazni.

Szijjártó Péter külügyminiszter ezzel kapcsolatban szerdán azt mondta,

Nem fogjuk a továbbiakban foglalkoztatni, ez teljesen egyértelmű. Amit az említett személy tett, az az én számomra teljes mértékben elfogadhatatlan, úgyhogy a konzulátus természetesen a jövőben nem fogja alkalmazni semmilyen munkára.

Révész Máriusz viszont, bár szintén elítélte a nő bántalmazását, azt is hozzátette, ha valaki fütyülni megy, annak vállalnia kell a kockázatot. „Egy férfiember nem rángatja, nem pofozhat meg egy hölgyet” – mondta Révész, aki viszont a sípolásról, kifütyülésről hozzátette: „aki ezt teszi, az mindig vállalja a kockázatot, hogy vele valami történni fog, ugyanis elmennek az emberek, utaznak több ezer kilométert, hogy Orbán Viktort, Gyurcsány Ferencet, bárkit meghallgassanak, és a sípoló ember – egyébként nem a szónokot zavarja, mert az ki van hangosítva, az nem hall semmit –, hanem a körülötte álló húsz-harminc embert”.

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese azt mondta, mind a provokációt, mind az erőszakot elítéli. (hvg.hu)