Csütörtökön, július 27-én keresse a lapárusoknál a legújabb Családi Kört!

E heti témáinkból:

Az adományozók ingyenesen hagyják itt felajánlott termékeiket, a vevők pedig szintén ingyenesen viszik el, annyi pénzt adnak érte, amennyit tudnak, azt egy adománydobozba helyezik el. Néhány hét alatt vált nagyon népszerűvé a magyarkanizsai Cseriti adománybolt, ahová mi is ellátogattunk.

2017-ben, vagyis 27 évvel az „igazi Jugoszlávia” szétverése után, amikor az utódállamokban tombol a nemzeti öntudat, a csetnikek és az usztasák reneszánszukat élik, valaki egy ilyen ütőkártyával áll elő. A Balkáni Állatfarm a jugoszlávokról, akik ideális ellenségképnek számítanak.

A polgárok egy kisebb létszámú csoportja már három éve minden hónap 17. napján békésen tüntet Topolya központjában a szennyezés ellen. A topolyaiak ugyan nem tapasztalják a Krivaja körül kialakult helyzetet közvetlenül, de a hulladékfeldolgozó üzem légszennyezése nekik is okoz álmatlan éjszakákat. Csúsztatások a Krivaja szennyezése kapcsán.

Kicsit zakkantak, szabálykövetők és konzervatívak. Egy fiatal zentai házaspár egy évet töltött Japánban, olvassák élménybeszámolójukat.

Receptverseny a Családi Körben

Küldje el receptjeit a Családi Kör címére, a legizgalmasabb receptek beküldőit konyhai felszereléssel jutalmazzuk.

Részletek a lapban!