Nyugodtan lehet szenzációsnak nevezni azt a tényt, hogy Magyarországnak a Budapesten zajló vizes világbajnokság úszóversenyének első napján sikerült érmet szereznie, ugyanis a bravúr abban a számban született, amelyben Magyarország korábban még sosem jutott vb-döntőbe. Vasárnap a magyar 4 x 100 méteres férfi gyorsváltó – Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd – a selejtezőben országos csúcsot döntve ötödik helyen jutott be a fináléba, ahol a címvédő Egyesült Államok és Brazília mögött a harmadik helyen ért célba. A bronzérem óriási haditett volt a fiúktól, hiszen kevesen voltak, akik arra számítottak, hogy a pokolian erős mezőnyben sikerül éremközelbe kerülniük.

A számot az amerikaiak nyerték 3:10.06 perccel, a második helyen a brazil váltó zárt.
„Nagyszerű érzés volt, mindenki kiadta magából a maximumot, jól sikerültek a váltások is. Szerintem ma minden nekünk kedvezett” – nyilatkozta Kozma Dominik.

„Már az utolsó 25-nél láttuk, hogy ebből érem lehet, Ricsinek csak haza kellett hoznia a váltót. Ő pedig megtette, amit meg kellett. Ennek az éremnek a fele legalább a közönségé.”
„Ricsivel nagyon sokat gyakoroltuk a váltásokat, szerencsére jól sikerült, igaz, az időmmel nem igazán vagyok elégedett” – mondta Holoda Péter, aki hozzátette, nagyon gyors a medence, ami azt jelenti, hogy nagyon a víz tetején tudnak mozogni, igaz, a harmadik negyedik embernek már elég nagy hullámok között kell kapaszkodnia.

Eredmények:
    férfi 4×100 m gyorsváltó:

  1. Egyesült Államok (Caeleb Dressel, Townley Haas, Blake Pieroni, Nathan Adrian) 3:10.06 perc
    2. Brazília (Gabriel Santos, Marcelo Chierighini, Cesar Cielo Filho, Bruno Fratus) 3:10.34
    3. Magyarország (Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd) 3:11.99