Legalább tíz kilométer hosszú sor alakult ki a Röszke-Horgos határátkelő magyarországi oldalán, ugyanis egy közlekedési baleset miatt lezárták az autópályát – közölte a Szerbiai Autós-motoros Szövetség (AMSS).

A police.hu adatai szerint vasárnap 12 óra 39 perc körül az M5-ös autópálya Budapestről Szeged felé vezető oldalán, a 109-es kilométernél eddig tisztázatlan körülmények között egy tehergépjármű, egy kisteherautó és két autó ütközött össze. A balesetben az elsődleges adatok szerint nem történt személyi sérülés. Az érintett szakaszon rendőri irányítás mellette a leállósávon haladt a forgalom.

A forgalmi akadály 13 óra 20 perckor megszűnt, a sztráda újra járható.

Korábban, ugyancsak vasárnap, délelőtt fél tíz körül az M5-ös autópályán, Csengele közelében személyi sérüléses baleset történt, ami miatt  félpályás útlezárás volt érvényben a helyszínelés idejére. A pálya 128. kilométerszelvényében, a Budapestről Szeged felé vezető oldalon történt az ütközés, ketten megsérültek.

A rendőrök 12 óra óra 5 perckor feloldották a forgalomkorlátozást, az autópálya érintett szakasza ismét teljes szélességében járható.

Mi ezzel együtt azt javasoljuk az autósok számára, hogy válasszák inkább a kelebiai, királyhalmi, horgosi kishatárforgalmi vagy a bajmoki átkelőt.

(Fotó: index.hu)