Magyarországról Szerbiába szombaton már az éjszakai-kora reggeli órákban idegőrlő próbálkozás volt átjutni az autópályán lévő Röszke-Horgos határátkelőn. A sor a mórahalmi felüljáró előtt állt. Legalább háromórás várakozásra kell felkészülni a tapasztaltabbak szerint. Figyelem: hasonló a helyzet a Szerbiából Magyarországra irányuló forgalom esetében is!
A közúti, úgynevezett Röszke2 átkelőnél szombat délelőtti adatok szerint ugyancsak hatalmas sor vár az átkelésre, azonban az autók nem haladnak.

Tompa irányából Kelebia felé a határátlépés mintegy egy-másfél órát vett igénybe délelőtt kilenc körül. A helyzet azonban folyamatosan változik.

Ásotthalom és Királyhalom között is óriási a tumultus, mintegy egy kilométeren át tömörülnek a járművek, s az ott várakozók is arra panaszkodnak a Facebook-csoportokban, hogy nem nagyon mozdulnak az autók.
Mint mindig, most is a Tiszasziget-Gyála átkelőről érkeznek a legkedvezőbb hírek: ott is vannak várakozók, ám a sor „haladós“, mintegy fél óra alatt át lehet jutni Szerbiába.

Az MTI közleményt adott ki, amely szerint „továbbra is erős a forgalom a röszkei határátkelőhelyeken“. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte, hogy a személyautóknak az autópálya-határátkelő kilépő, Szerbia felé irányuló oldalán kettő, a közúti átkelőnél egy órát kell várakozniuk. Az ásotthalmi átkelő kilépő oldalán szintén egyórás a sor.

A szóvivő is arra figyelmeztet, hogy aki teheti, menjen a tiszaszigeti és a bácsalmási közúti határátkelőhelyek felé, amelyek 7 és 19 óra között tartanak nyitva. Emellett a hercegszántói átkelő is jó megoldás lehet, amely a nap 24 órájában igénybe vehető.

A borítóképet a Határfigyelők -Horgos, Gyála, Királyhalom / Röszke, Tiszasziget, Ásotthalom Facebook-oldalról kölcsönöztük. A mórahalmi felüljáróról készült…