A csütörtök esti péterrévei előadással elkezdődött a Tanyaszínház idei vajdasági körútja. A vándortársulat ezúttal Moliére A képzelt beteg című művét vitte színre Radoslav Milenković rendezésében.
Szereplők: Búbos Dávid, Dévai Zoltán, Dienes Blanka, Hajdú Sára, Huszta Dániel, Kőműves Csaba, Kőműves Noémi, László Judit, Nyári Ákos, Ozsvár Róbert, Orlović Stanislava, Szabó Róbert, Szilágyi Áron, Verebes Andrea és Wischer Viktor.
Közreműködik: Crnkovity Gabriella, Gombos Dániel, Magyar Attila, Markulik Balázs, Oláh Csaba, Pócik József és Rutonić Róbert.
Ma este Moholra érkezik az előadás, a bemutatót pedig a hagyományokhoz híven Kavillón tartják meg július 22-én.

A Tanyaszínház Pecellón

Tegnap, szerdán este láthatta a péterrévei közönség a Tanyaszínház idei produkcióját. A trupp vándorútjáról Radoslav Milenković posztolt egy izgalmas képgalériát a Facebook internetes közösségi portálon. Ebből, vagyis az ő felvételeiből készült az alábbi összeállításunk is…

Rigmusok a Tanyaszínház számára

Úgy kell a legény a lánynak, mint a csutka a nadrágnak! Úgy kell a legény a lánynak, mint tinta a pennának! Piros alma dínomdánom, aki kéri, megkínálom.

A tartományi titkárság nem támogatja a Tanyaszínház idei előadását

Idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját a Tanyaszínház, amely nyáron a Moliére által írt Képzelt beteg című előadással járja majd körbe Vajdaságot. A társulat annak rendje és módja szerint be is adta a kérelmét a Tartományi Művelődési, Tömegtájékoztatási és Vallási Közösségi Titkárság által kiírt pályázatra.

A Tanyaszínház produkciója az idei turnén a következő településeken látható:

Július 23. Kishegyes
Július 24. Bácsfeketehegy
Július 25. Szenttamás
Július 26. Óbecse
Július 27. Torda
Július 28. Magyarittabé
Július 29. Magyarcsernye
Július 30. Tóba
Július 31. Nagykikinda
Augusztus 1. Csóka
Augusztus 2. Zenta
Augusztus 3. Majdán
Augusztus 4. Törökkanizsa
Augusztus 5. Martonos
Augusztus 6. Nagyradanovác
Augusztus 7. Hajdújárás
Augusztus 8. Kelebia
Augusztus 9. Bezdán
Augusztus 10. Bácskertes
Augusztus 11. Bajsa
Augusztus 12. Zentagunaras
Augusztus 13. Csantavér
Augusztus 14. Orom
Augusztus 15. Kevi