Nincs új a nap alatt, legalábbis ami Györe László teljesítményét illeti: a zentai teniszező, aki a múlt héten megnyerte a perugiai challenger tenisztornát, a San Benedettó-i, 64 ezer euró összdíjazású challengeren is szetthátrányból, óriási küzdelem után nyerte meg az első fordulós mérkőzését. A negyedik helyen kiemelt teniszező 5:7, 6:3, 7:5-re győzte le az argentin Andrea Collarinit, vagyis ugyanúgy elveszítette az első játszmát, ahogy Perugiában a litván Berankis, az ausztrál Polmans és a spanyol Granollers ellen is.

https://www.youtube.com/watch?v=oAiEci6ij9k

Az első szettben Györe hét, Collarini pedig hat break-labdához jutott, ebből a zentai egyet, az argentin pedig kettőt használt ki, így a világranglista 245. helyezettje nyerte meg a játszmát.

A másodikban Györe a hat break-lehetőségből kettőt nyert meg, míg ellenfelének egyetlen egy alkalma sem volt elnyernie a vajdasági teniszező adogatását, így Györe 6:3-mal egyenlített.

A döntő szett elején a zentai teniszező, aki a legfrissebb világranglistán a 106. helyen áll, 1:1-nél nagy nehezen megnyerte a saját adogatását, utána pedig egy breakkel 3:1-re elhúzott, azonban az argentin is egy breakkel válaszolt (3:2), s két break-labdát hárítva egyenlített (3:3). A hetedik játékban Györének kellett két break-labdát hárítania, s mivel ezt sikeresen meg is tette, így ő vezetett 4:3-ra. A folytatásban mindkét játékos magabiztosan nyerte meg a saját adogatójátékát, egészen 6:5-ig, amikor is az argentin a meccsben maradásért adogatott. A játékot Györe remekül kezdte, megnyerte az első három pontot, vagyis három mérkőzéslabdához jutott, Collarininek azonban mindhármat sikerült hárítania, viszont a játék során Györe kiharcolt még egy meccslabdát, amit már nem engedett ki a kezéből, így egészen pontosan 3 óra és 17 perc után megnyerte a mérkőzést.

A találkozót nyugodtan nevezhetjük a break-labdák mérkőzésének is, ugyanis a két játékosnak összesen 33 break-lehetősége volt (Collarini 11, Györe 22), amiből mindössze nyolcat használtak ki (Györe 5, Collarini 3).

Györe következő ellenfele honfitársa, a szintén szerbiai Danilo Petrović lesz.