Györe László kihasználta a kínálkozó alkalmat, ugyanis hetedik kiemeltként bejutott az olaszországi Perugiában zajló, 43 ezer euró összdíjazású tenisztorna elődöntőjébe. Györe a negyeddöntőben a világranglista 200. helyén álló, olasz Salvatore Carusót győzte le, aki az előző fordulóban a negyedik helyre rangsorolt, szintén olasz Alessandro Giannessit búcsúztatta.

Györe pénteken 6:2, 7:5-re nyert Caruso ellen, s ezzel 29-cel növelte világranglistás pontjainak a számát, így a napi ranglistán a csütörtöki 121.-ről a 117. helyre lépett elő. Az elődöntőbeli győzelemmel még egy négy helyet haladhatna a ranglistán, amennyiben pedig megnyerné a tornát a 105. hely környékén jegyeznék a legfrissebb világranglistán.

Györének a perugiai negyeddöntőben csak 1 óra és 23 percre volt szüksége, hogy legyőzze Carusót. Az előző fordulókban két maratoni meccset játszó zentai teniszező ezúttal 31 percnyi játék után 6:2-re nyerte meg az első játszmát, amit elsősorban a három kihasznált break-labdájának, valamint az első adogatásai után megnyert pontoknak köszönhet (14 első szerva után 10-szer lett az övé a pont, ami 71 százalékos teljesítménynek felel meg). A második szettben 5:5-ig fej-fej mellett haladt a két játékos, a végjátékban azonban Györének sikerült elnyernie Caruso adogatását, így 52 perc után 7:5-re megnyerte a játszmát és a mérkőzést is.

Ebben a szettben az első adogatások utáni a pontok 80 százalékát nyerte meg, ami nagyon biztató a szombati elődöntő előtt, amelyben az ellenfele a spanyol Granollers és a francia Sakharov mérkőzésének a győztese lesz az ellenfele.