A dubrovniki-neretvai megyében, Dubrovnik községben található Čepikuće településnél vasárnap gyulladt ki az erdő; a lángok kedden már a lakóházakat is fenyegették, de a tűzoltók hatékonyságának köszönhetően sikerült megállítani 300 méterre a házaktól. A tüzet most ellenőrzés alatt tartják, noha nyílt lánggal már nem ég sehol sem a terület, de helyenként még füstölög a parázs, tudatták az illetékesek, akik nem tudják, mire kell számítani, hiszen a szél erősségétől és irányától függ, hogy újra lángba borul-e a terület.

A dubrovniki tengermelléken három egymást követő napon köröztek a tűzoltó repülőgépek, amelyek két nap alatt 1300 tonna vizet öntöttek a lángokra.

Június első napja óta a légi tűzoltóegységek Horvátországban 26 tűzeset oltásában vettek rész. Ezek közül tíz volt a šibeniki-knini, nyolc a spliti-dalmćciai, öt a dubrovniki-neretvai, kettő a zadari és egy a likai-senji megyében.

Horvátország felé egyébként komolyabb hőhullám közelít: az Index.hr szerint lesznek tengerparti települések, ahol a hét végén már narancssárga hőségriasztás lesz érvényben. A hőség fokozódása csütörtöktől várható, a legmagasabb hőmérséklet árnyékban meghaladhatja a 35 Celsius fokot is. Narancsszínű riasztást adtak ki Rijeka, Split és Dubrovnik térségére, a hőhullám vasárnap tetőzik.