Tervszerűen haladnak a magyarországi forrásokból finanszírozott nagy volumenű vajdasági projektek munkálatai – nyilatkozta Pásztor István a Pannon RTV-nek. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke hozzátette, hogy a beruházások a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével valósulnak meg.

Egyebek mellett ide sorolható a szabadkai Zsinagóga, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, a Szent Teréz-székesegyház, a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ, valamint a Pannon médiaház felújítási és fejlesztési munkálatai is.

Az építkezéseket a VMSZ elnökével együtt tekintette meg Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Erdélyi Rudolf Zalán, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója. Ellátogattak a Pannon RTV székházába is.

Pásztor István kijelentette, hogy „ezzel azt tudjuk visszaigazolni, hogy egyrészről az elképzeléseink életszerűek, másrészről pedig megvan az a szellemi, szervezői háttérkapacitásunk, aminek köszönve ezek a nagy volumenű fejlesztések meg tudnak valósulni. Ezek borzasztóan fontos fejlesztések, mert ha ezek nem volnának, akkor azt gondolom, hogy se a templomaink, se a médiánk, se az iskolarendszerünk nem olyan állapotban volna, mint amilyenben ebben a pillanatban van.” (Forrás: Vajdaság Ma)

Ezt olvasta már:

Csőd előtt a városok és az önkormányzatok (?)

Szerbiában a városok és a helyi önkormányzatok mintegy egy milliárd euró tartozást halmoztak fel, s mintegy 300 millió eurós fizetési kötelezettségük van, ami az országban a bruttó hazai termék négy százalékát teszi ki – mondta Pavle Petrović, a Fiskális Tanács elnöke.