Megérkezett a parlamentbe a kormányalakító Ana Brnabić javaslata az új kormány összetételéről. A miniszterelnökjelölt megnevezte a 18 minisztérium tárcavezetőjét, valamint a négy kormányalelnök személyét.

Ahogy arról írtunk is, két új tárca jön létre: a környezetvédelmi és az európai integrációs minisztérium, előbbit Goran Trivan, utóbbit Jadranka Joksimović vezeti majd.

Az államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter – Ana Brnabić helyett – a szocialista Branko Ružić lesz. Aleksandar Vulin és Zoran Đorđević tárcát cserél – a védelmi minisztériumot Vulin, a munkaügyi és szociálpolitikai tárcát Đorđević vezeti majd.

Branislav Nedimović továbbra is a mezőgazdaságért felel, a Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízgazdálkodási Minisztériumot vezeti. Goran Knežević továbbra is gazdasági miniszter lesz, Dušan Vujović pedig marad a pénzügyminiszter, Aleksandar Antić energetikai és bányászati miniszter marad, Nela Kuburović pedig az Igazságügyi Minisztériumot irányítja majd a jövőben is. Akik még maradnak a jelenlegi posztjukon: Zlatibor Lončar (egészségügy), Mladen Šarčević (oktatás), Vanja Udovičić (sport), Vladan Vukosavljević (tájékoztatás).

Tárca nélküli miniszterek: Slavica Đukić Dejanović, Milan Krkobabić, Nenad Popović.

Az első kormányalelnök marad Ivica Dačić külügyminiszter, emellett a kabinet alelnökei lesznek még Nebojša Stefanović belügyminiszter, Rasim Ljajić kereskedelmi, idegenforgalmi és telekommunikációs miniszter, valamint Zorana Mihajlović építésügyi, közlekedési és távközlési tárcavezető.