A zentai Györe László a 13. kiemeltként kezdi meg szereplését a wimbledoni tenisztorna selejtezőjében. A legfrissebb világranglista 123. helyén álló teniszező pályafutása során eddig egyszer, tavaly jutott fel Grand Slam torna főtáblájára: akkor ez a bravúr Párizsban, a Roland Garroson, kedvenc borításán, salakpályán sikerült neki, s akkor az első fordulóban az ausztrál Jordan Thompson búcsúztatta.

Györe a wimbledoni selejtező első fordulójában szintén egy ausztrállal, az 1989-ben született, balkezes John-Patrick Smith-tel találkozik, aki a vasárnapi sorsoláskor a 209. helyet foglalta el a világranglistán. A 28 éves Smith eddig kétszer szerepelt Grand Slam-torna főtábláján: 2013-ban az Australian Openen, két évvel ezelőtt pedig Wimbledonban és a US Openen szerepelt a neve a 128-as főtáblán. A világranglistán a legjobb helyezése a 108. helyezés volt, s pályafutása során eddig 678 581 dollárt teniszezett össze.

Ha Györe nyer, akkor a következő fordulóban az amerikai Mackenzie McDonald (225.) és a brit Daniel Cox (653.) mérkőzés győztese következik. Ennek a találkozónak az esélyese egyértelműen a 22 éves amerikai, aki 2016-ban a US Openen volt főtáblás.

Ha Györe sikerrel veszi a második akadályt is, akkor már csak egy győzelemre lesz a 128-as főtáblától. A zentai teniszező ágán kapott még helyet a 23 éves, amerikai Bjorn Fratangelo, akit a szervezők a selejtezőben a 22. helyre rangsoroltak. A 183 centiméter magas teniszező 2015-ben és 2016-ban is főtáblás volt a US Openen, az idén az Australian Openen és a Roland Garroson is ott volt a neve az első fordulóban, s tavaly a US Open mellett az Australian Open és a Wimbledonban is feljutott a főtáblára, a Roland Garroson pedig a második fordulóig jutott. A párizsi szervezőktől szabadkártyát kapott, s az első fordulóban legyőzte honfitársát, Sam Querreyt. A vasárnapi sorsoláskor a világranglistán a 133. helyen állt, s szerepelt már a világon a legjobb száz teniszező között is, ugyanis volt már 99. is a ranglistán. Pályafutása során 642 222 dollárt gyűjtött össze a pénzdíjakból.