Giricz Attila színművész, az Újvidéki Színház társulatának tagja életműdíjat kapott a Magyar Színházak XXIX. kisvárdai fesztiválján. Az elismerést az Emberi Erőforrások Minisztériuma adományozta a vajdasági színésznek.

A díjátadó méltatásából idézünk:Giricz Attila színművész, az Újvidéki Művészeti Akadémián végzett Virág Mihály és Várady Fischer Hajnalka osztályába. Az Akadémia után évekig volt tagja az Újvidéki Rádió Drámatársulatának, közben szinkronszínészként közreműködött az Újvidéki Televízió műsoraiban. 1992-től tagja az Újvidéki Színház társulatának.Fontos csapatépítőként és izgalmas karakterek biztos kezű megrajzolójaképp vonult be az Újvidéki Színház közönségének köztudatába. Zenés szerepei, mint a Sztárcsinálók Claudiusa, (Klaudiusz), A padlás Barnabása, a Hair Hudja,(höd?) a Rocky Horror Show Eddie-je,(eddi) vagy a szabadkai Szulamit, amelynek főszerepét, Salamon királyt játszotta, búgó, mély orgánumot juttatnak az emlékezetünkbe.Ez az orgánum teszi az Újvidéki Színház talán legcsehovibb alkotójává is; nem csoda, hogy sorra az alaposan megtervezett, mély és igaz, csöndes szerepek váltak védjegyévé, és nem véletlen, hogy annyi klasszikus orosz és igényes magyar szerző szerepeit játszotta. Az Egerek és emberek Slimje, (szlim) Edmund szerepe a Hosszú útban, a Pogánytánc idősödő, őrült Jackje, a Sirály Szamrajeve, a Verseny Vaszilije, Klescs az Éjjeli menedékhelyben, majdan pedig Sipos az Üvegcipőben, a Részeg tárgyalás című Dosztojevszkij átirat Marmeladovja, legújabban pedig a Csókos asszony Tarpataky bárója mind bizonyság e tételre.

A kisvárdai fesztiválon gyancsak életműdíjat kapott SZélyes Ferenc színművész.
Emellett a fesztiválon Kisvárda város polgármesterének díját érdemelte ki a Zentai Magyar Kamaraszínház „Május van, tisztelt úr…”című előadásban nyújtott alakításáért Lőrincz Tímea.

Az „előadások zeneiségéért” díjat a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház a Kapitalizmus és a Magyar című előadások érdemelték ki, a darabok zenei világáért.

Gratulálunk a díjazottaknak!