A Vajdasági Ifjúsági Fórum (VIFÓ) és társszervezője, a Vajdasági Magyar Diákszövetség (VaMaDisz) immár 15. alkalommal szervezi meg a Vajdasági Szabadegyetemet.

Az idei rendezvény mottója: Lehet-e diákból Deák?, melyet az 1867-es osztrák-magyar kiegyezés 150. évfordulója ihletett. A tábort július 4-e és 9-e között, a kishegyesi Kátai tanyán tarják, témája pedig a fiatal értelmiség és a 21. századi kisközösségi karrierutak.

A rendezvény fő célja, hogy teret adjon a Kárpát-medencében élő magyar fiataloknak a kapcsolatteremtésre, szórakozásra és az informális keretek között megvalósuló tudásgyarapításra. A szervezők számos érdekes beszélgetéssel várják az ifjú közönséget, többek között például Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes sportoló előadásával is. Az idei workshop keretein belül a résztvevők egy elképzelt falu életébe csöppenhetnek bele, s dönthetik el, hogy milyen irányba fejlesztenék a falu közösségét. Ezt a témát a tavalyi siker ihlette. Mindezek mellett csapatjátékok, táncház, borkóstoló, karaoke est, slam poetry előadók és koncertek fogják színesíteni a tábor lakóinak mindennapjait.

Tehát, ahogy mondani szokás: lesz minden, ami Szabadegyetem!

A rendezvényről bővebb információ a: www.szabadegyetem.vifo.rs/ weboldalon található.