Pénteken délután ismét forgalomba bocsátották a júliusi budapesti vizes világbajnokság versenyszámainak helyszíni élvezését lehetővé tévő jegyeket.  A hírt a szervező Bp2017 Nonprofit Kft. jelentette be, kiemelve: az óriás-toronyugrás kivételével minden helyszínre lehet még belépőt kapni., tehát lehet válogatni az úszó- és a vízilabdaprogram belépői közül is az értékesítési szakasz végső fázisában.

A két sportág eseményeire felkínált jegyek döntő része már a december 1-jén indult első, majd a januári második etapban elfogyott, a harmadik szakaszban 15 órától pedig újabb szektorok nyílnak meg.
A július 14-e és 30-a között esedékes budapesti és balatonfüredi vizes világbajnokság jegyértékesítése változatlanul az eventim.hu oldalon zajlik. Ott az adott eseményre kattintva a jobb felső sarokban látható az „Interaktív ülésrend” menüpont, ahol lehet választani a még üres székek közül.

Összesen mintegy 130 ezer jegyet bocsátottak forgalomba, amiből eddig 122 500 lelt gazdára összesen 381 millió forint értékben. Számítások szerint a jegyárakból származó bevétel az (eddig) 103 milliárd forintos kiadásoknak az egy százalékát sem fedezi.